Prešovčania prichádzajú k volebným urnám aj večer

12.06.2010 Prešov

Prešov 12. júna (TASR) – Prešovčania prichádzali k volebným urnám hlavne v ranných hodinách.
Podľa predsedov okrskových volebných komisií bola účasť okolo poludnia slabšia a zvýšený počet zaznamenali po 19. hodine.
Predseda okrskovej komisie č. 27, v mestskej športovej hale na ulici Jána Pavla II. , Róbert Michalič konštatoval, že priebeh volieb je bezproblémový. K 20. hodine zaznamenali vyše 56-percentnú účasť z celkového počtu 328 ľudí zapísaných vo voličských zoznamoch.
\"Najstarší volič, ktorý doteraz prišiel, mal 86 rokov. Keďže miestnosť sa nachádza na poschodí a mal problém vyjsť po schodoch, zišli sme k nemu dole s volebnou urnou, \" uviedol Michalič. Podobne volil aj jeden občan, ktorý je pripútaný na invalidný vozík.
Zvýšený počet ľudí dve hodiny pred uzatvorením volebných miestností evidovali aj v okrsku č. 39. na ZŠ Kúpeľná. V zoznamoch pre voľby tu mali zaevidovaných 1534 oprávnených voličov. Predseda komisie Peter Dupej uviedol, že do 20. hodiny odovzdalo svoj hlas 480 občanov.
\"Zatiaľ máme vyše 30-percentnú účasť, ale ľudia stále prichádzajú, \" dodal predseda. Podobnú účasť potvrdili aj členovia komisie volebného okrsku č. 40, ktorý sídli vo vedľajšej miestnosti tej istej budovy.
 

Vyberte región